7 نکته ای که پیش از خرید لپ تاپ یا رایانه دست دوم باید آنالیز کنید

به گزارش یک جهان یک راه، 1. مشخص نیازهای پردازنده (CPU)

یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب لپ تاپ یا رایانه دست دوم، آنالیز پردازنده است، زیرا این قطعه به عنوان مغز رایانه، مشخص کننده اصلی عملکرد دستگاه شما است. پردازنده ها در دو خانواده اصلی قرار دارند: اینتل کور (Intel Core) و رایزن (Ryzen) از شرکت AMD. در نام پردازنده ها می توانید به دو عنصر توجه کنید: عدد عملکرد (Core یا Ryzen) و عدد نسل پردازنده. مثلاً در پردازنده Intel Core i7-1165G7، i7 نشان دهنده قدرت بالای پردازنده و 11 نشان دهنده نسل آن است.

7 نکته ای که پیش از خرید لپ تاپ یا رایانه دست دوم باید آنالیز کنید

اگر به رایانه ای برای کارهای روزمره و عادی احتیاج دارید، پردازنده های Core i3 و Ryzen 3 مناسب و مالی هستند. اما اگر احتیاجهای شما شامل انجام کارهای حرفه ای تر یا بازی های نیمه سنگین است، پیشنهاد می گردد به سراغ Core i5 و Ryzen 5 بروید. برای کارهای بسیار سنگین تر، مانند گیمینگ پیشرفته و کارهای گرافیکی، پردازنده های Core i7 یا Ryzen 7 توصیه می شوند. بهتر است از پردازنده هایی با نسل کمتر از 8 در اینتل و نسل های قدیمی AMD استفاده نکنید، زیرا این مدل ها از ویندوز 11 پشتیبانی نمی نمایند.

2. مشخص اندازه RAM، فضای ذخیره سازی و احتیاجهای گرافیکی (GPU)

حافظه RAM تأثیر مستقیمی بر سرعت اجرای برنامه ها دارد. حداقل 8 گیگابایت RAM برای کارهای عادی توصیه می گردد، اما برای بازی ها و کارهای گرافیکی بهتر است در پی رایانه ای با 16 گیگابایت RAM باشید.

برای فضای ذخیره سازی، از درایوهای SSD بهره ببرید که سرعت بسیار بیشتری نسبت به HDD دارند. حداقل ظرفیت پیشنهادی برای SSD، 256 گیگابایت است، اما در صورت احتیاج به ذخیره سازی بیشتر، می توانید از هارددیسک های 1 ترابایتی بهره ببرید.

در صورتی که به رایانه ای برای بازی یا پردازش های گرافیکی احتیاج دارید، توجه به پردازنده گرافیکی یا GPU اهمیت زیادی دارد. پردازنده های گرافیکی به دو نوع اصلی تقسیم می شوند: گرافیک یکپارچه (Integrated) و گرافیک جداگانه (Discrete). برای انجام بازی های سنگین، استفاده از GPU جداگانه توصیه می گردد.

3. آنالیز صحت مشخصات و قیمت گذاری

هنگامی که رایانه دست دومی را با مشخصات مدنظرتان پیدا کردید، بهتر است قیمت آن را با مدل های مشابه تازه و دست دوم مقایسه کنید. برای این کار، مدل دستگاه را در وب سایت سازنده جستجو نموده و قیمت مدل تازه آن را مشاهده کنید. اگر اختلاف قیمت کمی مشاهده شد، احتمالاً قیمت بالاست و باید گزینه دیگری را آنالیز کنید. بعلاوه، برای تأیید مشخصات، می توانید از ابزار System Information در ویندوز بهره ببرید.

در صورتی که قطعات سفارشی به وسیله فروشنده نصب شده اند، آنالیز قیمت هر قطعه به طور جداگانه نیز می تواند به شما یاری کند تا ارزش واقعی رایانه را بهتر ارزیابی کنید.

4. آنالیز صفحه نمایش و دستگاه های ورودی و خروجی

صفحه نمایش یکی از مهم ترین اجزای رایانه است که کیفیت آن تأثیر زیادی بر تجربه کاربری دارد. صفحه نمایش را برای آسیب های فیزیکی مانند خط وخش، ترک و پیکسل های مرده آنالیز کنید. برای این منظور، می توانید از تست های آنلاین پیکسل مرده بهره ببرید.

بعلاوه، ورودی ها و خروجی ها نظیر دوربین، میکروفون، جک هدفون و اسپیکرها را تست کنید. برای تست صفحه کلید، می توانید از برنامه های آنلاین بهره ببرید تا مطمئن شوید که تمامی کلیدها به درستی کار می نمایند.

5. آنالیز پورت ها و درگاه ها

پورت ها و درگاه های رایانه نیز باید به دقت آنالیز شوند، زیرا بعضی از پورت ها با گذشت زمان ممکن است دچار آسیب های فیزیکی شوند. پورت های USB-A و USB-C معمولاً در رایانه های تازهتر استفاده می شوند و پورت های HDMI و DisplayPort برای نمایشگرهای خارجی مناسب اند. پورت USB 3.0 (با علامت SS) سرعت انتقال بالاتری نسبت به USB 2.0 دارد. اگر قصد انجام بازی یا ویرایش ویدیو دارید، از پورت Thunderbolt بهره ببرید که توانایی انتقال داده با سرعت بالا را داراست.

6. آنالیز سخت افزار داخلی

سلامت سخت افزارهای داخلی مانند CPU، RAM و حافظه ذخیره سازی را با استفاده از ابزارهای تشخیصی آنالیز کنید. برای مثال، Intel Processor Diagnostic Tool برای پردازنده های اینتل و AMD Ryzen Master برای پردازنده های AMD می توانند عملکرد پردازنده را ارزیابی نمایند. برای RAM، از ابزار Windows Memory Diagnostic در ویندوز بهره ببرید و نتایج را در Event Viewer آنالیز کنید.

بعلاوه، شرایط هارددیسک یا SSD را با دستور wmic diskdrive get status,model در Command Prompt آنالیز نموده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. برای آنالیز باتری، می توانید از دستور powercfg /batteryreport بهره ببرید که گزارشی از ظرفیت باتری ارائه می دهد.

7. آنالیز نرم افزار و سیستم عامل

در صورت نصب ویندوز بر روی رایانه دست دوم، حتماً شرایط فعال بودن آن را آنالیز کنید. در بخش Activation، شرایط باید به صورت فعال نمایش داده گردد. بعلاوه، BIOS را از نظر داشتن رمز عبور و فعال بودن Computrace آنالیز کنید تا مطمئن شوید که بدون مشکل به تنظیمات آن دسترسی خواهید داشت. فعال نبودن Computrace اهمیت دارد، زیرا این ویژگی برای ردیابی رایانه های گم شده یا سرقت شده طراحی شده و در صورت فعال بودن می تواند موجب مشکلاتی در مالکیت شما گردد.

منبع: یک پزشک
انتشار: 23 آبان 1403 بروزرسانی: 23 آبان 1403 گردآورنده: oneworldoneroad.com شناسه مطلب: 44

به "7 نکته ای که پیش از خرید لپ تاپ یا رایانه دست دوم باید آنالیز کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 نکته ای که پیش از خرید لپ تاپ یا رایانه دست دوم باید آنالیز کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید